Mijn naam is Rob van den Braak, 32 jaar oud en ik kom uit Tilburg. De afgelopen jaren ben ik voornamelijk werkzaam geweest in het buitenland waarvan de afgelopen 2 jaar in Italië, Toscane. Hier ben ik ook begonnen met het geven van tours op de elektrische mountainbike. Je kunt je voorstellen dat dit geweldig was om te doen. Lekker weer, uitdagende mountainbike routes en altijd aanloop van enthousiaste camping gasten . Na een lange periode Italie staat volgend seizoen Texel op het programma. Waarom nu naar Texel?

2 jaar geleden ben ik met Sander in contact gekomen. Sander is eigenaar van Vermeulen bikes op Texel, 1 van de grootste fietsverhuur bedrijven van het eiland. Sander is met een groep vrienden in Italië 2 keer langs geweest voor een geweldige mountainbike reis. Tijdens deze reizen hebben we ideeën uitgewisseld en wist hij me te vertellen dat ze graag willen beginnen met het geven van tours op Texel. Als Vermeulen bikes zijn ze alleen te druk met hun eigen werk om dit er nog bij te doen. Zodoende zijn we in gesprek geraakt over een mogelijke samenwerking en zo geschiedde.

Na 2 mooie seizoenen in Toscane zie ik er naar uit om aan dit project te beginnen. Texel kent verassende  mountainbike routes, een geweldige kustlijn en prachtige vergezichten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om mooie routes uit te zetten en gasten Texel te laten beleven vanuit een andere invalshoek.

Naast het fietsen heb ik me in Italië ook verdiept in de Italiaanse keuken.  Ik vond het altijd al leuk om te koken en dat is eigenlijk waar het allemaal begon. Ook op Texel wil ik dit graag gaan combineren met de tours. Het is dus mogelijk om naast de tour gezellig samen te lunchen. Dit wordt uiteraard een lunch met een Italiaans tintje en is een mooi begin van de tour over het eiland.

Delen is iets wat ik erg graag doe. Of het nou tips zijn tijdens het mountainbiken of een heerlijke lunch, het geeft een geweldig gevoel om andere enthousiast te maken over het geen wat ik het liefste doe, mooie dingen delen!

Tot snel op Texel,

Rob(ike)