RoBike Go’s Cooking!

Na een aantal jaar in Italië te hebben gewoond en gewerkt wil ik mijn kennis over Italië en de lokale keuken(s) met andere delen. Het delen van recepten, tips en lekkere wijn vond ik tijdens mijn werk op de camping al leuk om te doen en dit wil ik nu graag voortzetten in de vorm van een mooie kookworkshop.

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop leer je zelf handgemaakte pasta maken. Met deze pasta bereiden we vervolgens 2 Italiaanse pasta gerechten. De traditionele tagliatelle al Ragú (Pasta Bolognese) en een ravioli gemaakt met behulp van een Corzetti stamp!!!

Pasta Bolognese bestaat eigenlijk niet. De correcte benaming is Pasta al Ragú en komt oorspronkelijk uit de stad Bologna. Vandaar dat wij het dus pasta Bolognese noemen. Dit pasta gerecht wordt traditioneel gegeten met Tagliatelle die we dus ook zelf gaan maken. De saus, en ook de pasta lenen zich erg goed voor de workshop omdat het leuk is om de vele verschillen te leren kennen tussen de Nederlandse pasta Bolognese en de Italiaanse Pasta al Ragú. Ik weet zeker dat je na deze workshop de Italiaanse versie op tafel zet in plaats van onze eigen Nederlandse variant.

Naast de kennis die ik heb opgedaan heb ik ook 2 pareltjes meegenomen uit Italië, authentieke Corzetti Stamps. Deze pasta tool stampt uit de 13e eeuw en werd vooral gemaakt in Toscane en Linguria. Tot vorig jaar waren er nog 2 houtbewerkers in Italië die dit prachtige ambacht uitvoerde maar helaas is de gene in Linguria ermee gestopt. Fillipo in Toscane is de enige die de Corzetti stamps nog maakt en wij gaan met zijn pasta tool heerlijke ravioli maken.

Wat leer je tijdens de workshop:

-Je leert de verschillen tussen de twee meest gebruikte bloemsoorten voor pastadeeg.

-Je maakt zelf een klassiek eierdeeg en leert het op de correcte manier kneden en gluten te ontwikkelen.

-Hoe je vervolgens dit deeg of gevormde pasta het best bewaart voor lange of korte tijd

-Je leert zelf het pasta deeg uit te rollen en te versnijden tot spaghetti of tagliatelle ,met behulp van een pasta machine.

-Het recept van alle gerechten die we bereiden en hoe je dit precies klaarmaakt.

Wat is inbegrepen in de prijs?

-Alle ingrediënten en recepten om de gerechten klaar te maken.

-Een lekker aperitief bij aankomst samen met een plankje met Italiaanse delicatessen

-Een dessert, koffie en Limocello als afsluiter van de avond

-De Afwas!

-Een keukenschort om netjes te werk te gaan.

Ik zie er naar uit om met jullie aan de slag te gaan en mijn enthousiasme over Italië en de Italiaanse keuken te delen!

Ciao,

Rob(erto)