La mia prima settimana a Montescudaio

Voor mijn nieuwe website wil ik jullie iedere 2 weken op de hoogte houden met een blog. Een beetje wennen want een echte blogger ben ik niet maar hoe leuk is het als ik jullie met een korte tekst (deze keer wat langer) en mooie foto’s bij praat over de gebeurtenissen hier. Eerder heb ik dit al gedaan met mijn Polarsteps, deze gaat, vroeg of laat ook op de website.

Nou, mijn eerste week. Hard werken en volop genieten van Italië . Vanaf het eerste moment gelijk aan de bak en gas-bbq’s in elkaar zetten. 130 om precies te zijn, je doet er ongeveer 10 per dag en we zijn gelukkig met zijn 2e, ik en Andrea (mijn maatje uit Rome). Morgen beginnen we aan de laatste bbq’s, dan gaan we verder met de tafels en de stoelen en het in orde maken van de inventaris van de mobile homes. Er moet echt nog ongelofelijk veel gebeuren, overal ligt nog wel iets van werk op je te wachten. Des ondanks is er weinig stress en denkt iedereen dat het ‘makkelijk’ af gaat komen. Zelf zie ik echt de potentie van de camping. Het is gelegen in een prachtige omgeving, rustig met leuke weggetjes en knusse hoekjes.

Wordt er nog gefietst en genoten, Jazeker! Vorige week een mooie rit op de E-mtb gemaakt richting Zee, verdwaald geraakt en per ongeluk al een prachtige route gevonden door de velden. Op de terug weg lek gereden maar dat mocht de pret zeker niet drukken, heerlijke rit gemaakt met een knallend einde.

Dan kort even iets over de Pizza. Ook hier heb je de 2 strijd tussen de Romeinse Pizza en de Napolitaanse Pizza. Van beide is hier voldoende aanwezig, maar wat is nou de lekkerste? De Romeinse is dun, knapperig en met niet al te veel ingrediënten. De Napolitaanse is wat dikker, kleiner en met veel ingrediënten. Mijn voorkeur gaat zeker uit naar de Romeinse, en ja we hebben ook al een geweldige Pizzaria gevonden, genaamd Pizzaria Elisa. Gelegen vlak bij het strand van Cecina, echt een aanrader als je hier bent.

Uiteraard volgen er in de komende blogs meer tips over de omgeving en leuke restaurantjes. Eerst moet er hard gewerkt worden om de camping klaar te krijgen voor de opening 18 Juni.

Een kleine aantekening voor de Engelse versie. Deze wordt vertaald via Google, ik ben nog aan het zoeken hoe ik deze handmatig aan kan passen. Work in progress.

Ciao en tot snel!

Vond je deze blog interessant? Volg me op Insta!

Volgend bericht →

12 Reacties

 1. Ray Geraerts

  Je blog gevonden, wat leuk dat je ons mee laat genieten. Door de prachtige omschrijving van de sfeer en de mooie plaatjes, waan je jezelf bijna in Montescudaio. Erg benieuwd naar je volgende avonturen.

  • Dankjewel Ray, leuk om te horen. Nummer 2 staat sinds gisteren online, nog meer voorpret voor jullie komst in Juni. Ciao 🍕☀️🥳

 2. Leuke eerste blog Rob!

  Een aftrap van een mooi seizoen en lekker werken in bella italia.
  eigelijk gebruik ik bella italia nooit want dat doet me denken aan een seizoen op de camping bij de gardameer 😉

  • Bella Italie kan ook een nieuwe mooie herinnering worden, want de uitspraak klopt grotendeels wel he 😉. Succes met je nieuwe job en we zien elkaar sowieso in september. Zal volgende week proberen om een filmpje te maken met de GoPro 👌🏻

 3. Rogier

  Verheug me nu al op onze twee weken in juli en augustus 🍕🍷🍾🍺
  Maar eerst nagenieten van de handhaving van Willem II 💪🏼⚽️👊🏻

  • Hey Rogier!!

   Geweldig om jullie te verwelkomen eind Juli, kijk ik naar uit. Maar eerst even genieten van WII, wat een goal he van Pavlidis, echt genieten. Hopelijk een wat stabieler seizoen komend jaar!

 4. Willem

  Tof om te lezen Rob! Vet dat je er weer op uit bent. Zet ‘m op daar!!

  • Hey Willem! Heel blij dat ik weer op pad ben, nu met een eigen bedrijfje en een paar fietsen op zak. Hopelijk kunnen we vanaf eind Juni gaan knallen. Natuurlijk altijd welkom voor een rondje op de fiets en een biertje! Heb je die caddy nog waar je vorige keer mee aan kwam scheuren 😜? Jij ook good luck met jouw business 🍕🇮🇹☀️

 5. Hè Rob, super leuk van je te horen. Eindelijk terug in bella Italia😉 wel even aanpoten zo te horen maar

  • Eindelijk terug in Bella Italia, dan maakt het eigenlijk niet uit was je moet doen he. Nog een maandje en dan mogen we gasten ontvangen en hopelijk veel fietsen verhuren. Wie weet zie ik je nog voorbij komen 👌🏻🇮🇹☀️

 6. Everdine

  Hoi Rob,

  Fijn te horen dat je je draai daar weer hebt gevonden, ziet er prachtig uit.
  Lekker aan het opbouwen nu en daarna weer je sterke kant, het gastheerschap, uitoefenen.
  Heel veel plezier en leuk dat je ons op deze manier op de hoogte houdt.
  Groetjes,
  🤗

  • Heb mijn draai zeker gevonden. Inderdaad nu niet precies de werkzaamheden waar mijn kwaliteiten liggen maar we weten wat er straks allemaal gaat komen. Hou jullie zeker op de hoogte, tot in Juli 🍕🇮🇹☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »