Si comincia ora!

Eindelijk is het zover, de camping is open. Wat een feest, geen dozen meer, stoelen in elkaar zetten of een gebroken rug aan het einde van de dag. Heerlijk om bezig te zijn waarvoor we zijn gekomen, gasten vermaken en een handje helpen waar nodig.

De bezetting tot nu toe is veel hoger dan we hadden verwacht. Ook veel Italianen weten ons in het weekend te vinden. De toeristen vanuit andere landen laten nog op zich wachten maar na verwachting komen die de komende weken ook deze kant op. Vanaf de 2e week van Juli tot eind Augustus zitten wij als camping zijnde vol. De andere reisorganisaties hebben wat meer last van de nasleep van corona. Bij met name de Engelse organisaties vallen de boekingen tegen. Wij proberen in dit gat te springen door de accommodaties als nog te verhuren aan onze gasten.

Leuke plekjes in de omgeving

Uiteraard was er de afgelopen weken ook voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Andrea en ik zijn naar Rosignano Solvay geweest waar je de Cariben kunt beleven. Het strand is mega wit en heeft dit te ‘danken’ aan de fabriek die achter het strand te vinden is. De fabriek produceert een soort soda en loost een deel van het afval water in zee, waardoor het zand automatisch bleekt. Het is een natuurlijk product waardoor het niet schadelijk is voor de gezondheid. Een prima alternatief voor een dagje strand als je Cecina hebt gezien.

Vorige week ben ik naar San Gimignano gereden. Een route met veel bochten en een prachtige omgeving. Natuurlijk veel gehoord en gelezen over dit plaatsje en dan moeten we dat natuurlijk gaan beleven. En ja het is een erg mooi plekje in Toscane, authentiek en prachtige vergezichten. De torens die vroeger als status symbool werden gezien geven het een eigen karakter. Leuke pleintjes en barretjes maken het helemaal af. Wel wat toeristisch maar dat mocht de pret niet drukken.

Zonder de (toren) hoge verwachtingen van San Gimignano ben ik gisteren naar Bolgheri geweest vlak bij de camping. Ik denk 1 van de mooiste plekjes waar ik in Italië ben geweest. Na 5 kilometer gereden te hebben over een weg met links en rechts prachtige cipressen heb je aan je rechterhand een parkeerplaats. Hier zet je de auto neer en na 400 meter lopen kom je door de dorpspoort in een middeleeuwse film terecht.  Dit moet je echt zelf gaan beleven, ga lekker eten, wijntjes proeven en genieten van dit pareltje. Reserveren is wel aan te raden, restaurantjes zitten meestal snel vol.

De fietsen

Het moment waar het eigenlijk allemaal om draait. De fietsen zijn onderweg en komen vanavond in goed gezelschap van Maurits en Harmke (goede vrienden en voormalig werkgever) aan op de camping. Routes zijn gemaakt, voorbereidingen zijn getroffen dus alles is in gereedheid voor de eerste gasten. Mega benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen, ik kan in ieder geval niet wachten om met gasten op pad te gaan.

Vond je deze blog interessant? Volg me op Insta!

Camping receptie
Pool by night

← Vorig bericht

Volgend bericht →

4 Reacties

 1. Wauw Rob, wat een inspiratie voor een fantastische zomer. Ik krijg nu al zin in volgend jaar!

  • Volgend jaar in het seizoen hopelijk wat langer. De planning is van April tot en met September. Zeker weten dat er dan een plekje voor jullie beschikbaar is!

 2. tommy martens

  Jeetje was is het daar mooi…
  het strand ziet er geweldig uit en een middeleeuws dorpje is altijd te gek.
  Heel veel plezier met vrienden!!!

  • Het is hier inderdaad prachtig. Zoveel om te ontdekken, te doen en te zien.

   Fietsen zijn goed aangekomen en gaan vandaag naar het Infopoint. Het gaat dus eindelijk beginnen.

   Morgen komt er weer een maatje, kijken of we Cecina onveilig kunnen maken!

   Ciao Tommy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »