De afsluiting van dit seizoen was onze eerste mountainbike reis. Deze reis was een proef versie van wat we hopelijk volgende zomer definitief gaan uitrollen. De deelnemers waren 4 heren uit Texel, ook wel ‘ The 4 boys from Texel’ genoemd. De reis bestond in totaal uit 4 dagen. Op de eerste middag heb ik samen met Ray de mannen meegenomen op een relaxte tour in de omgeving van de camping. Rustig acclimatiseren en de omgeving verkennen, vrijwel de zelfde tour als ik met de gasten van de camping rijd. In de dagen die daar op volgde zijn Ray en Tommy met ze op pad geweest en hebben we in de avond samen gegeten. Iedere dag een beetje meer uitdaging met wat herhaling en verdieping. Helaas was mijn aanwezigheid op de camping meer gewenst dan me lief was maar gelukkig hadden Ray en Tommy hun handen vrij om met de mannen op pad te gaan.

In de avond had ik wel tijd voor een (Italiaanse) Pasta Bolognese workshop en een wijnproeverij met wijnen uit de omgeving. Dit viel goed in de smaak en de eerste foto’s van de bordjes pasta thuis zijn inmiddels binnen. Hopelijk heb ik volgend jaar wat meer tijd om mee te gaan fietsen maar voor een eerste reis zijn we heel tevreden over het resultaat. De mannen hebben zichtbaar genoten en komen graag nog eens terug. Een van de deelnemers, Jan-Jaap heeft een prachtige impressie gemaakt van de week.

Kort en zeer intens dat is hoe ik de afgelopen zomer het beste kan omschrijven. Het was een genot om op de camping te werken en hiernaast de fietsen te verhuren. Het enthousiasme van de gasten heeft me laten inzien dat dit is wat ik het liefste doe, samen avonturen beleven op en naast de fiets.

Richting volgend seizoen gaan we het concept nog wat verbreden. Een ‘Bike and Pasta tour’, ‘Bike and Wine tour’ en voor ieder niveau een gerichte route. Dit jaar was eigenlijk ook alles al op maat maar volgend jaar wil ik echt specifieke routes gaan aanbieden. Deze zomer was er ook een, zeer geslaagde ‘Bike and Aperol’ tour georganiseerd door 2 deelnemers. Ook deze neem ik mee voor volgend jaar.

Ideeën waar ik de komende ‘winter’ eens goed voor ga zitten. Deze plannen worden niet uitgewerkt in het koude Nederland maar in het warme Aruba. 27 oktober vlieg ik namelijk die kant op om de mogelijkheden voor RoBike Outdoor Vision go’s Caribean te onderzoeken.

Ik ga opzoek naar een mooie samenwerking met een hotel, resort of een andere plek waar gasten kunnen verblijven. Een samenwerking met een fietsverhuur bedrijf zou ook een mogelijkheid kunnen zijn. Je vakantie beginnen met een tour over het eiland om de leuke plekjes te ontdekken waar je gedurende de week naartoe kunt.  In Toscane ervaarde gasten dit als het ideale begin van hun verblijf.  Stil zitten is er dus niet bij en dit voelt echt als de juiste vervolg stap. Laten we hopen dat het geloof wat ik heb in het concept zich gaat uitbetalen in een mooie samenwerking in de Caraïben.

Vond je deze blog interessant? Volg me op Insta!