New adventures

Daar zijn we weer, terug met een update over mijn ervaringen in de Cariben. Ik weet nog heel goed waar mijn idee vandaan kwam om terug naar de Cariben te gaan. Afgelopen zomer kwamen er verschillende nummers voorbij op Spotify van mijn periode in Sint Maarten.  Het (heerlijke) eiland gevoel wat me dit gaf heeft me aan het denken gezet. Waarom ga ik niet gewoon weer kijken? Misschien is het wel een idee om mijn bedrijfje daar naartoe te brengen? Allemaal vragen die door me heen schoten. Ik hoefde er niet lang over na te denken, ik wist het zeker. We gaan terug om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en van het leven te genieten.

Aruba

Mijn eerste stop op de Antillen was Aruba. Voor 2,5 week had ik een prachtig appartement besproken met een fijn zwembad. Vanuit daar ben ik met verschillende ondernemers gaan praten die op het eiland werkzaam zijn. Van verhuur bedrijven tot cafe’s ik heb van allerlei mensen gesproken. Al snel kwam er een eenduidig beeld naar voren wat ik in mijn eerste week al tegen kwam. Aruba is een prachtig eiland voor een relaxte vakantie. Drankje aan het strand, luchtbedje en rustige activiteiten. Dit heeft natuurlijk te maken met de temperatuur maar met name met de gemiddelde toerist. Dit is op Aruba een Amerikaan die liever lui is dan moe. Het gaf me wel meteen een duidelijk beeld van het eiland en de rust om te accepteren dat het waarschijnlijk niet het eiland is om mijn fietsen naar toe te brengen.

Buiten mijn onderzoek heb ik een heerlijke vakantie gehad. Aruba is echt de plek om naartoe te gaan voor mooie stranden, stappen en lekker eten. Dit heb ik in 2,5 week ook uitgebreid gedaan. Deels alleen en deels in heel goed gezelschap. Kortom een heerlijke tijd die ik niet snel zal vergeten, Aruba heeft om meerdere redenen een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

Bonaire

Maar wat dan? Terug naar huis of doorvliegen naar een ander eiland. Voordat ik hier naar toe ben gekomen heb ik veel goede verhalen gehoord over Bonaire. Bonaire is wat gemoedelijker dan Aruba en hier komen ook veel meer Nederlanders en andere Europeanen. Al met al zeker de moeite waard om die kant op te gaan.

Inmiddels ben ik 3 weken op het eiland en ook al 3 weken aan het werk. Via, via heb ik een baantje geregeld bij een scooter verhuur bedrijf op het eiland, Scooter Bonaire. We zijn het grootste verhuurbedrijf op het eiland en verhuren scooters, fietsen en repareren deze ook. Verder halen we klanten (gasten) op en brengen ze weer terug naar hun resort of hotel. Daarnaast  verkopen we van allerlei fiets/scooter artikelen in onze winkel. Het komt er eigenlijk op neer dat ik bij een fietsenmaker werk. Heel goed voor mijn geduld (dat laat wel eens te wensen over) en voor mijn bike repair skills. Heb in mijn eerste 3 weken al erg veel geleerd over fietsen en de bijbehorende werkzaamheden. Banden tupeless maken, dellieurs afstellen en remblokjes vervangen. Heel blij dat ik hier zo snel aan de slag kon en voor de kans die ze me bieden. Met de zekerheid van werk kan ik rustig gaan onderzoeken of Robike Outdoor Vision go’s Cariben een succes kan worden op Bonaire.

Kans van slagen?

De eerste tekenen zijn positief. Het is een eiland met veel mountainbike paden. Voor beginners maar zeker ook voor gevorderden. De meeste paden liggen een stukje van het centrum vandaan. Ideaal om met een e-mountainbike te doen in plaats van een gewone MTB. Op een normale MTB ben je al gauw 25 min heen aan het fietsen voordat je aan het begin van een MTB trail staat. Het doel van met gasten gaan fietsen is dat je vooral leuke stukken fietst en weinig verbindingen. Met een E-MTB zorg je ervoor dat de minder leuke stukken sneller gaan, dan blijft er meer tijd over voor de leuke stukken.

Verder worden er al wel wat fiets toertjes georganiseerd op het eiland. Dit is echter niet wat ik wil gaan doen. Dit waren veelal grote groepen (35 man) waar iedereen achter 1 tour guide aan fietst, de tranen springen dan in mijn ogen, arme toeristen! Mijn concept is kleinschalig en persoonlijk. Met kleine groepen het eiland verkennen, sportief, culinair en altijd op maat. Dit concept is er nog niet en ik hoor van de meeste eiland bewoners dat hier zeker vraag naar zou kunnen zijn. De komende weken ga ik dit naast mijn werk verder uitzoeken. Met wat leuke aanpassingen, die ik nog even voor mezelf houd denk ik een leuk concept voor Bonaire in handen te hebben. Persoonlijk, uniek en altijd naar de wensen van de gast ,  dat is wat ik hier op Bonaire wil neer zetten. Met de hoeveelheid (semi-sportieve) Nederlanders/Europeanen zit het hier wel goed. Genoeg mogelijkheden en plekken waar ik mijn klandizie vandaan zou kunnen halen.

Dit was hem weer. Naast dat er hard gewerkt wordt en ik veel bezig ben met mijn eigen bedrijfje is er natuurlijk voldoende ruimte om te relaxen. Bonaire is prachtig en relaxed eiland waar je heerlijk kan genieten van het buiten leven. Er wordt heel veel gedoken je hebt er verschillende goede restaurants  en de lokale bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. Een eiland waar ik mezelf zeker zie wonen, de toekomst zal dat uitwijzen, wordt vervolgt dus. 

Hopelijk heb ik jullie een beetje een idee kunnen geven waar ik mee bezig ben. Jullie zijn in ieder geval weer bij als het gaat om mijn huidige avontuur.

Ayó

Vond je deze blog interessant? Volg me op Insta!

Palm beach Aruba
Palm beach Aruba
MuuMba, Aruba
MuuMba, Aruba
Eagle beach, Aruba
Eagle beach, Aruba
Beach tennis, Aruba
Beach tennis, Aruba
Palm beach, Aruba
Palm beach, Aruba
My stay in Aruba
My stay in Aruba
1000 Steps, Bonaire
1000 Steps, Bonaire
1000 steps beach, Bonaire
1000 steps beach, Bonaire
Goto meer, Bonaire
Goto meer, Bonaire
East, Bonaire
East, Bonaire
Red Hill mountainbike trail, Bonaire
Red Hill mountainbike trail, Bonaire
Cruise ships, Bonaire
Cruise ships, Bonaire
My job, Bonaire
My job, Bonaire
Pick up service, Bonaire
Pick up service, Bonaire
Kite surfing, Bonaire
Kite surfing, Bonaire
Office time, Bonaire
Office time, Bonaire
Moodboard for business presentations
Moodboard for business presentations