Daar zijn we weer, onder het motto beter laat dan nooit pakken we de draad weer op. Zoals de meeste van jullie wel hadden begrepen is mijn avontuur op Bonaire wat eerder tot een einde gekomen. Dit vanwege een sleutelbeenbreuk die in Nederland behandeld moest worden. Goed balen maar achteraf gezien de juiste beslissing om terug te keren naar Nederland.

Helaas heb ik dus ook eerder afscheid moeten nemen van mijn collega’s bij Scooters Bonaire. Dankzij de kans die ze me hebben gegeven heb ik veel bij kunnen leren op het gebied van het repareren van fietsen. Nu ben ik nog beter voorbereid om zelf werkzaamheden aan mijn E-bikes uit te oefenen. 

Naast mijn werk bij Scooters Bonaire heb ik een goed beeld van het eiland gekregen. Een compact eiland waar een echte ‘ons kent ons’ cultuur heerst. Ondanks het feit dat ik een mooie tijd heb gehad weet ik nog niet zeker of Bonaire de juiste plek is voor een vervolg van RoBike Outdoor Vision. Mogelijkheden liggen er zeker maar om het geheel te verwezenlijken, op de manier hoe ik het graag zou zien, dat wordt een lastig verhaal. De investering die ik zou moeten doen is groot en de klandizie is onzeker ondanks het feit dat er voldoende animo is voor het concept en mijn ideeën.

Wordt zeker vervolgt, verschillende opties liggen nog op tafel waar ik aankomende winter te vinden ben. Zoals altijd kriebelt het avontuur weer, een mooie reis, een seizoen in de sneeuw , plannen met de fietsen in NL of iets anders moois wat nog op mijn pad gaat komen, we gaan het zien.

Start van het seizoen

Het herstel na mijn sleutelbeenbreuk is snel gegaan. Ongeveer 6 weken na de operatie was ik weer helemaal ‘up and running’. Net op tijd voor mijn vertrek richting Italië eind maart. Samen met Ma ben ik richting Montescudaio gereden om samen de vouwwagen op te zetten. Altijd fijner om dit samen te doen dan alleen.

Tevens hebben ik en Andrea de camping weer seizoen klaar gemaakt. 800 bordjes vervangen, 50 bbq’s in elkaar gezet en  verschillende plekken van een likje verf voorzien. Hard gewerkt voor de opening nu 1,5 week geleden.  Mega blij dat we eindelijk gasten kunnen verwelkomen na een maand voorbereiden op een lege camping.

De fietsen

Uiteraard gaan we dit jaar weer volop aan de slag met de fietsen. De aanloop dit jaar kent wat meer obstakels in vergelijking met vorig jaar maar die worden op dit moment gladgestreken. Met een beetje geluk kunnen we dan vanaf half mei met de tours beginnen.

De afgelopen weken ben ik druk geweest met het verkennen van nieuwe gebieden rondom de camping. Ik ben flink wat pareltjes tegen gekomen. Zo liggen er echt pal naast de camping verschillende ‘trails’ (mountainbike routes) voor beginners maar ook zeker voor gevorderden. Echt bizar wat we daar hebben gevonden en dat op een steenworp afstand van de camping.

Ongeveer 2 weken geleden ben ik naar Castelilina Marittima gefietst. Een prachtige route met in de ene bocht uitzicht op zee en een bocht later op de Toscaanse heuvels. Google Maps stuurde me over bijna onbegaanbare wegen maar juist dit maakte de route zo mooi. Wellicht voor de huurfietsen iets te veel hoogtemeters wat betreft de accu maar daar vinden we wel een oplossing voor. Kortom, we hebben de gasten weer van alles te bieden dit seizoen wat betreft nieuwe, uitdagende routes voor ieder niveau. 

Food & Wine

Om onze gasten naast het fietsen net even wat meer te bieden hebben we de Bourgondische module bedacht. Na een intensieve fiets tour lekker eten, een wijntje proeven en wat kennis opdoen over gerechten die je vervolgens thuis zelf kunt maken. Wie wil dat nou niet? Aan de hand van lokale, verse producten bereiden we de lekkerste Italiaanse gerechten en leren we onze gasten iets over bereidingswijze en achtergrond. Van een pasta workshop tot lokale wijnproeverij of een snelcursus ‘hoe maak ik mijn eigen Limoncello’ het komt deze zomer allemaal voorbij. Op mijn Insta pagina zal ik zo nu en dan foto’s posten van deze events en uiteraard van de fiets tours die gaan plaatsvinden. 

 I più piccoli viticoltori della Costa Toscana

Gisteren ben ik op bezoek geweest bij de kleinste wijnmaker van de Toscaanse kust. Ik kwam ze op het spoor tijdens het verkennen van de omgeving. Zoals ik al vertelde liggen er naast de camping geweldige Mountainbike routes. Aan het begin van 1 van deze routes liggen prachtige wijngaarden, de wijngaarden van Tenuta La Macchia.

De kennismaking ging gepaard met een heerlijke proeverij. Alle 4 de wijnen met daarnaast een bordje met verschillende bijpassende soorten Italiaanse worst en kaas (taglierie).

De locatie is werkelijk adembenemend. De kleinschaligheid en de intimiteit is de kracht van deze plek. Dit in combinatie met de hartelijke service en heerlijke, speciale wijnen (met de bubbels Rose als hoogtepunt) maakt het tot een nieuwe parel net naast camping.

Komende zomer gaan onze gasten hier genieten van een heerlijke proeverij, lunch of……..voor de echte geluksvogels 1 van de 3 diners die ze organiseren in hun wijngaard. Ik kan niet wachten tot de zomer echt losbarst!